Klædemøl

Klædemøl er alvorligt og kræver professionel hjælp!

Klædemøllets laver kan gøre stor skade på dit inventar.


Larverne ødelægger dine tekstiler såsom, uldtøj, pelsværk, uldtæpper osv.


Hvis du bor i lejlighed, er det meget vigtigt, at du kontakter os, da klædemøl hurtigt kan brede sig til andre lejemål.


Så det siger sig selv, at hvis man observerer klædemøl skal problemet løses så hurtigt som muligt.


Lyder det alvorligt? - Ja, det kan det sagtens være.



Men vi kan hjælpe dig!


Vi har hurtig udrykning til vores kunder og vores priser er fordelagtige og konkurrencedygtige.


Kontakt os på 2210 5030 eller via vores mail: info@skadedyrskontrollen.dk og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe dig, med at skabe et trygt og skadedyrsfrit miljø.



Klædemøl (Tineola bisselliella)



Biologi:

Klædemøl (Tineola bisselliella)

Møl kan lægge mellem 100 og 150 æg i deres levetid. Æggene er ganske små, hvidlige og svære at få øje på, da de ofte lægges i folderne i stoffet og mellem hårene i tæpper, pelsværk og lignende. Når folk mener at have set møl æg, er det næsten altid larvernes ekskrementer, de har set. Disse er også afrundede og meget lettere at få øje på. Mølæggene ligger ganske løst og er meget skrøbelige, så mange af dem vil blive ødelagt ved almindelig rengøring, hvor tingene bankes, børstes eller støvsuges. Afhængig af temperaturen kommer larverne ud af æggene efter 4-8 dage. Er temperaturen omkring 0°C eller lavere, dør de i løbet af tre uger uden at klække. Den korteste tid, larven kan nå at blive fuldvoksen på, er 6-7 uger, men det forudsætter, at den holdes på en næringsrig kost og ved en temperatur på ca. 25°C. I praksis må man regne med noget længere tid, om sommeren mindst 8-10 uger og om vinteren i uopvarmede rum adskillige måneder.


Laverne:

Klædemøllets larver omgiver sig med klæbrige, tynde tråde, som de selv spinder. Til spindet klæbes afgnavede partikler fra føden og dyrets egne ekskrementer. Spindene beskytter sandsynligvis larverne mod udtørring. Klædemøllets spind er fastklæbet til underlaget, og larven kan krybe frem og tilbage i det. Når den har ædt, hvad der er inden for rækkevidde, forlænges det. Klædemøllets larve bliver og forpupper sig i sit spind, hvor den er opvokset.


Derfor får du møl:

Møl elsker stilstand og gerne lidt fugt, og det passer fint med, at vi opbevarer uld-produkter, skind og tæpper. De bliver ofte gemt af vejen på loft eller kælderrum i en periode, hvorefter naturen vil gå sin gang, som vil resultere i starten på et angreb.

 

Klædemøl-larverne laver huller i tøjet

Den faktiske skade af klædemøl forvoldes af de 10 mm lange larver. Larverne lever af produkter såsom uld, pels, hår og fjer. Larverne spiser af stoffet og efterlader huller, som medfører forurening af tøjet og stoffet.

 

Hvorfor kontakte os:

Vi tager altid udgangspunkt i den konkrete sag og laver en professionel behandlingsstrategi for den enkelte kunde. Vi har altid en professionel skadedyrsspecialist fra Skadedyrskontrollen tilknyttet til hver enkelt sag. Skadedyrsspecialisten vil altid kunne svare på de mange spørgsmål, som kan forekomme i forbindelse med en behandlingsplan.


Ved bekæmpelse af klædemøl i lejligheder er udfordringen altid større, da alle beboere skal yde en ensartet indsats.

Skadedyrskontrollen har mange års erfaring i håndtering af kompliceret mølsager i boligblokke.

Hvis man ikke griber der professionelt an fra starten, risikerer man at bruge unødvendige ressourcer på midler, som ikke hjælper.

Klædemøl