to farvet frømøl

To farvet frømøl skal behandles professionelt!

Der skal altid professionel bekæmpelse til for at være helt sikker, da laver og pupper gemmer sig alle steder, hvor man ikke selv kan fjerne dem. 


Det er frømøllets larver der gør skade på fødevarerne. De gør det ved at gnave i dem og ved at tilsmudse dem med deres ekskrementer. Udover dette, er det hvidlige spind som de dækker fødevarerne til med, også med til at forringe varernes kvalitet og værdi.


Hvis man f.eks. bor i lejlighed, er det meget vigtigt at man hurtig reagere og får det bekæmpet i tide, da møl ellers nemt kan brede sig til andre lejemål.


Her er 3 tegn på, at du har fået møl:


Møl svæver rundt i køkkenet eller andre steder i din bolig.

Spind, larver eller levende insekter i kolonialvarer som müsli, mel, ris, nødder og lignende.

Pupper, som f.eks. sidder under lofter, i sprækker ved loftslister eller øverst i skabet og lignende steder.


Lyder det alvorligt? - Ja, det kan det sagtens være.



Men vi kan hjælpe dig!


Vi har hurtig udrykning til vores kunder og vores priser er fordelagtige og konkurrencedygtige.


Kontakt os på 2210 5030 eller via vores mail: info@skadedyrskontrollen.dk og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe dig, med at skabe et trygt og skadedyrsfrit miljø.



Biologi:

Det to farvede frømøl (Plodia interpunctella) angriber fortrinsvis tørret frugt, nødder og mandler, men undertiden også korn og kornprodukter. Efter parringen begynder hunmøllet at lægge æg, og hun kan i løbet af de følgende 14 dage lægge op mod 400 æg.


Æggene anbringes normalt direkte på eller i fødevarerne. De kan dog også lægges ved sprækker i emballagen, og herfra trænger de nyklækkede larver så ind i varen. Udviklingstiden fra æg til voksen afhænger af føden og af temperaturen. Under gunstige omstændigheder (ved 30°C) varer udviklingen kun 25 dage, så der kan komme mange generationer i løbet af et år.


Når de er fuldvoksne vil de normalt forlade det, de har levet i, og opsøge beskyttede steder, hvor de kan forpuppe sig. De forpupningsmodne larver kravler ofte op ad væggene og eventuelt hen ad loftet. De gemmer sig i hulrum og sprækker ved loftslister og lignende steder, og det er her forpupningen sker. Puppen, som er ca. 7 mm lang, er helt indspundet i en ret tyk, hvid silkekokon.


De voksne møl kommer normalt ud af pupperne efter et par ugers forløb. Det er ikke så tit, man ser møllene, for de flyver mest i tusmørke, men de tiltrækkes som så mange andre insekter af lys.

 

Tofarvet frømøl er lysegrå på forreste tredjedel, mens den øvrige del er glinsende kobberrød.

De voksne møl er knap en centimeter lange.

 

Larverne er 12-13 mm lang, når de er fuldt udviklet og er gulhvid med mørkebrunt hoved.

 

Hvorfor kontakte os:

Vi tager altid udgangspunkt i den konkrete sag og laver en professionel behandlingsstrategi for den enkelte kunde. Vi har altid en professionel skadedyrsspecialist fra Skadedyrskontrollen tilknyttet til hver enkelt sag. Skadedyrsspecialisten vil altid kunne svare på de mange spørgsmål, som kan forekomme i forbindelse med en behandlingsplan.


to farvet frømøl