Herkulesmyrer

Få bekæmpet dine herkulesmyrer før det går galt!

Som vi alle kan nikke genkendende til er myreproblemer ofte meget generende og hvis man undlader at få professionelt hjælp, kan man være sikker på, at problemet vokser fra år til år.


Herkulesmyrer kan ødelægge husets konstruktion og derved de bærende dele i bygningen.


Lyder det alvorligt? - Ja, det kan det sagtens være.


Men vi kan hjælpe dig!


Vi har hurtig udrykning til vores kunder og vores priser er fordelagtige og konkurrencedygtige.


Kontakt os på 2210 5030 eller via vores mail: info@skadedyrskontrollen.dk og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe dig, med at skabe et trygt og skadedyrsfrit miljø.



Biologi:

Herkulesmyren (Camponotus herculeanus) er Danmarks største myre. Den er knyttet til nåleskove og findes kun i Nordsjælland og Nordjylland. Herkulesmyrens dronning bliver knap 2 cm lang, og arbejderne fra 5 mm til 14 mm.

 

Når herkulesmyrens (Camponotus herculeanus) dronning har parret sig, opsøger hun en træstub (gerne af rødgran), en fældet stamme, en telefonpæl eller lignende. Et levende træ kan også bruges, hvis dronningen kan finde ind til veddet gennem en sprække.


Herkulesmyren foretrækker nåletræ, men kan dog også angribe nogle løvtræs¬sorter. Dronningen gnaver en rede i træet, hvor hun så opfostrer et kuld arbejdere, og efterhånden vokser kolonien til en størrelse på 2-3.000 medlemmer.


Herkulesmyrerne har en alsidig kostplan; de henter gerne søde plantesafter, men lever hovedsageligt af insekter og andre smådyr.

 

Det er især i sommerhuse i Nordsjælland og Nord¬jylland, at herkulesmyren kan finde på at slå sig ned. Når herkulesmyrerne bygger rede indendørs, gør de det ofte i træ, der er skjult i konstruktionen - f.eks. under gulvet, i væggene eller i tagkonstruktionen.


Myrerne vælger fortrinsvis sundt nåletræstømmer til reden. Det angrebne træ udhules og bliver derfor fuldstændigt ødelagt. Ofte anlægges flere "satellit¬boer", som alle har forbindelse til hovedboet, hvor dronningen, æggene og de små larver findes.


Reden gnaves i det blødere vårved, og på et tværsnit står høstveddet tilbage som regelmæssige ringe. På et længdesnit ses det som lameller, der hist og her gennembrydes af åbninger, som danner forbindelse mellem de forskellige gange. Myrerne skærer også huller ud til omverdenen som en slags "vinduer". De beboede gange holdes rene for smuld, som enten anbringes i hulheder i træet eller kastes ud af "vinduerne".


Herkulesmyrerne er overvejende aktive om natten, så man ser dem sjældent, selvom der bor en livskraftig koloni i huset.

 

Hvorfor kontakte os:

Vi tager altid udgangspunkt i den konkrete sag og laver en professionel behandlingsstrategi for den enkelte kunde. Vi har altid en professionel skadedyrsspecialist fra Skadedyrskontrollen tilknyttet til hver enkelt sag. Skadedyrsspecialisten vil altid kunne svare på de mange spørgsmål, som kan forekomme i forbindelse med en behandlingsplan.

Herkulesmyre