I husholdningen opdages et angreb af kornsnudebiller som regel først, når man ser de små biller vandre rundt i beboelsen.
Vores insektmidler er godkendt af miljøstyrelsen og er specielt egnet til professionel bekæmpelse.
Lyder det alvorligt? - Ja, det kan det sagtens være.
Men vi kan hjælpe dig!
Vi har hurtig udrykning til vores kunder og vores priser er fordelagtige og konkurrencedygtige.
Kontakt os på 2210 5030 eller via vores mail: info@skadedyrskontrollen.dk og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe dig, med at skabe et trygt og skadedyrsfrit miljø.
Kornsnudebillen (Sitophilus granarius) er først og fremmest et skadedyr i kornlagre, men kan af og til også optræde i beboelser. I Danmark lever den ikke i det fri. Bestandene overlever på lagre, hvor nyhøstet korn blandes med gammelt, inficeret korn. Korn¬snudebillen lever primært i korn af forskellig slags f.eks. hvede, byg og havre. I private husholdninger kan den lejlighedsvis optræde i f.eks. hundekiks, pasta, fuglefrø og andre varer, der indeholder korn.
Den voksne bille er 2,5-5 mm lang. Som det er tilfæl¬det med mange af snudebillerne, er den forreste del af hovedet trukket frem som en lang, tynd ”snude”. Som ung er den rødbrun, senere bliver den mørkebrun, og gamle biller er helt sorte. Larverne er blege, rynkede og uden ben, og ses sjældent, da hele deres udvikling foregår inde i kernen.
Kornsnudebillen kan ikke flyve, men vandrer livligt omkring i varmt vejr. På vinterkølige lagre er den ubevægelig, og den liver først op, når temperaturen stiger. Her i landet har kornsnudebillen i gennemsnit to årlige generationer. Den overvintrende generation viser sig i maj, og den næste generation – sommer¬generationen - bryder ud af kernerne omkring den tid, hvor den nye høst bringes i hus.
Hunnen lægger ét æg ad gangen i en lille hule, som hun først har gnavet i kornkernen. Når ægget er lagt, dækkes hullet med et sekret, så det ikke længere kan ses. Inde i kernen udvikler ægget sig til en larve, som straks tager fat på at udhule kernen. Når den har vokset sig stor, forpupper den sig og forvandles til den voksne bille. Til slut æder den sig ud af skallen.
Udviklingstiden afhænger først og fremmest af temperaturen. Ved 12oC tager udviklingen mellem et halvt og et helt år, mens den ved 25oC kun tager en månedstid. Der er normalt to generationer om året, men i varmt korn kan der være 5-6 årlige gene¬rationer. For hver ny generation bliver der mindst 15 gange så mange biller som før. Billerne ser jo ret fredelige ud, men for hver bille, man ser, er måske 20-40 larver i fuld gang med at fortære hver sin kerne.
På kornlagre starter et kornsnudebilleangreb ofte lokalt ved en såkaldt "varm lomme" i kornet. Det er gerne en ydre begivenhed, der starter den ”varme lomme”. Vand kan være trængt ind gennem en utæthed på lageret, eller kornet kan på grund af støvansamlinger være forhindret i at komme af med et vandoverskud. Fugtigheden bevirker, at kernernes ånding og temperatur øges.
Varmen og fugtigheden tiltrækker æglægningsmodne kornsnudebiller. Når de mange larver udvikles tæt ved hinanden, vil deres stofskifte få temperaturen og fugtigheden i kornet til at stige yderligere. Derved skabes der gode betingelser for svampevækst i lom¬mens midte.
Varme lommer kan også tiltrække mere varmekræ¬vende kornskadedyr som f.eks. rismel billen og den savtakkede kornbille.
I et mere fremskredent stadium, hvor temperaturen i den varme lomme kan være op til 50°C, vil dens indre bestå af kerner med døde, varme dræbte kornsnudebillelarver i en tæt masse af svampehyfer. Udenom vil der være en zone, hvor der stadig klæk¬ker masser af kornsnudebiller og lægges nye æg. Efterhånden som lommen vokser, vil svampevæksten få overtaget, og slutresultatet bliver en værdiløs blok af sammensintret korn og et enormt antal korn¬snudebiller.
I husholdningen opdages et angreb af kornsnudebiller som regel først, når man ser de små biller vandre rundt i beboelsen. Udklækningsstedet kan ofte lokali¬seres til en ”glemt” pose fuglefrø, hundekiks, pasta eller lignende.
Vi tager altid udgangspunkt i den konkrete sag og laver en professionel behandlingsstrategi for den enkelte kunde. Vi har altid en professionel skadedyrsspecialist fra Skadedyrskontrollen tilknyttet til hver enkelt sag. Skadedyrsspecialisten vil altid kunne svare på de mange spørgsmål, som kan forekomme i forbindelse med en behandlingsplan.
Skadedyrskontrollen ApS CVR: 36984341
Åbningstider: Alle dage 07:00 - 21:00