Husbukke kan anrette voldsomme skader på din bygning.
Derfor er det vigtigt, at man tager det alvorligt og får bekæmpet det i tide.
Lyder det alvorligt? - Ja, det kan det sagtens være.
Men vi kan hjælpe dig!
Vi har hurtig udrykning til vores kunder og vores priser er fordelagtige og konkurrencedygtige.
Kontakt os på 2210 5030 eller via vores mail: info@skadedyrskontrollen.dk og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe dig, med at skabe et trygt og skadedyrsfrit miljø.
En husbuk (Hylotrupes Bajulus) er det insekt, der kan lave de største skader på dit hus. Husbukke angriber tørt og sundt træ i nyere huse. En husbuk kan ødelægge dit tag.
Selv om en husbuk kun er 10-25 mm lang, kan den anrette store skader på dit hus. De små biller kan ødelægge din tagkonstruktion, hvis du ikke griber ind.
Husbukke kan ødelægge det hele, hvis de får lov. De kan ødelægge bæreevnen i tagkonstruktionen, så den kan risikere at styrte sammen under en kraftig storm.
En husbuk er især glad for tørt nåletræ og høje temperaturer. Derfor er det især taget, som bliver angrebet, da tømmer af nåletræ er det mest almindelige materiale til tagkonstruktioner. Et sort tag bliver varmest, så risikoen for at få besøg af husbukke er større, hvis du har et sort tag frem for et rødt tag.
Risikoen for, at husbukken slår sig ned i dit hus, stiger frem til huset ca. er 20 år gammelt. Derefter falder risikoen igen, og det er sjældent, at du finder husbukke i huse, der har mere end 50-70 år på bagen. Dog kan en husbuk gå til angreb, hvis du har fået nyt træ til huset i forbindelse med, at det er blevet repareret.
Det kan være svært at finde ud af, om du har husbukke i dit hus eller ej, da husbukkelarven æder løs inde træværket på dit hus, og du dermed ikke kan se dem. På varme dage er det nogle gange muligt at høre, at de gnaver - det lyder lidt, som hvis du kradser under bordet med din negl.
Når husbukkelarven bryder ud og snart efter forvandler sig til en bille, er der størst chance for at opdage dem. De efterlader små huller - såkaldte flyvehuller - på 6-10 mm med boremel i. Boremel er en blanding af ekskrementer og træspåner. Derfor er det en god idé at se dit træværk efter en gang om året og se efter flyvehuller og træspåner. Vær opmærksom på, at andre insekter, f.eks. borebiller, også efterlader boremel.
Hvis du har mistanke om, at dit hus er blevet angrebet af husbukke, anbefaler vi at du hurtigt kontakter os. Har du en insekt- og svampeforsikring, vil din forsikring højst sandsynlig dække bekæmpelsen.
Her er en liste over andre insekter, der kan gå til angreb på dit hus:
Borebiller: Angriber paneler, lister og inventar nær kolde og fugtige vægge.
Rådborebiller: Angriber træ, der er nedbrudt af råd og svamp, f.eks. spær.
Murbier: Graver gange i svage og porøse fuger mellem mursten.
Myrer: Slår sig ofte ned under gulvet, hvor de bygger rede. Kan give huset fugtskader.
Herkulesmyrer: Bygger også rede under gulvet og kan udhule og ødelægge tørt og sundt træ.
Vi tager altid udgangspunkt i den konkrete sag og laver en professionel behandlingsstrategi for den enkelte kunde. Vi har altid en professionel skadedyrsspecialist fra Skadedyrskontrollen tilknyttet til hver enkelt sag. Skadedyrsspecialisten vil altid kunne svare på de mange spørgsmål, som kan forekomme i forbindelse med en behandlingsplan.