Bananfluer

Telefon: 2210 5030

Bananfluer kan hurtigt blive et alvorligt problem!

Bananfluer kan være et stort problem i fødevarerelaterede virksomheder, som restauranter, barer, cafeer, hoteller, diskoteker, bagere osv.


Bananfluer kan hurtigt blive et stort problem hvis de ikke bliver bekæmpet i tide.


I værste tilfælde kan man som virksomhed tabe kunder, hvis det ikke bliver behandlet.   


Lyder det alvorligt? - Ja, det kan det sagtens være.Men vi kan hjælpe dig!


Vi har hurtig udrykning til vores kunder og vores priser er fordelagtige og konkurrencedygtige.


Kontakt os på 2210 5030 eller via vores mail: info@skadedyrskontrollen.dk og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe dig, med at skabe et trygt og skadedyrsfrit miljø.


Biologi:

Bananfluer (Drosophila funebris) er de bittesmå, irriterende fluer, der kan være til stor gene og irritation for mange virksomheder, f.eks. restauranter, barer, bagerier, fødevarevirksomheder osv. ja, stort set alle steder hvor bananfluen kan finde gærende produkter.

 

Bananfluer kaldes også eddikefluer, vinfluer eller frugtfluer. De tiltrækkes nemlig hovedsagligt af gærende frugt og grøntsager. Hvis du har fået bananfluer, skal du derfor først og fremmest sørge for at fjerne de ting bananfluerne kan lide, fra de steder hvor fluerne opholder sig. Dernæst kan du med fordel kontakte et Skadedyrskontrollen, som vil kunne løse dit problem.

 

Som tidligere skrevet, kaldes bananfluer også eddikefluer, vinfluer eller frugtfluer, hvilket indikerer, hvilke madvarer, de godt kan lide. Bananfluer er blot 3-4 mm lange og gulligbrune. Der findes over 600 arter, men kun et par af dem lever indendørs.

Bananfluernes larver lever af de gærceller, der vokser i moden frugt, og de får særligt gode vilkår i meget moden frugt med revner eller stød, fordi der her er særligt gode vækstbetingelser for gærsvampene

 

Hun-bananfluen lægger sine æg i madresterne. Æggene er hvidlige og så små, at de er svære at opdage med det blotte øje.


De voksne fluer tiltrækkes tit langvejs fra af gærende frugt eller grøntsager. I en husholdning kommer de ofte til flasker med sjatter af vin, øl, mælk eller ketchup, til marmelade og til eddike, og her lægger hunnen sine hvidlige æg. En bananflue kan lægge ca. 25 æg om dagen og op til 200 i løbet af sit liv. Efter et døgns tid kommer de små larver ud af æggene og søger ned i maden. De bliver fuldvoksne på 4-5 dage og forpupper sig så. I puppen sker forvandlingen til voksen flue i løbet af yderligere 3-4 dage. Fluerne begynder at lægge æg, når de er 24 timer gamle, så under gunstige omstændigheder gennemfører de hele deres udvikling på under 10 dage. Indendørs kan de yngle året rundt. Da bananfluer er nemme at dyrke, er de populære laboratoriedyr. De benyttes især i arvelighedsforskningen, men der dyrkes også en del til foder for terrarie- og akvariedyr.

 

Hvornår kommer bananfluer:

Bananfluer er typisk et stigende problem i løbet af sommeren som topper i august. Herefter forsvinder fluerne i takt med køligere vejr.

 

Hvorfor kontakte os:

Vi tager altid udgangspunkt i den konkrete sag og laver en professionel behandlingsstrategi for den enkelte kunde. Vi har altid en professionel skadedyrsspecialist fra Skadedyrskontrollen tilknyttet til hver enkelt sag. Skadedyrsspecialisten vil altid kunne svare på de mange spørgsmål, som kan forekomme i forbindelse med en behandlingsplan.

bananfluer

Skadedyrskontrollen ApS   CVR: 36984341

Åbningstider: Alle hverdage fra 08:00 - 18:00