Muldvarpe

Få bekæmpet dine muldvarpe før det går galt!

Hvis muldvarpe ikke bekæmpes i tide, kan deres muldvarpeskud og lange gangsystemer nemt forvolde store skader, som f.eks. at underminere og ødelægge folks private haver, erhvervsvirksomheders udenoms arealer, marker, golfbaner, parker, ridebaner, osv.


Skadedyrskontrollen har med mange års erfaring i skadedyrsbekæmpelse, skabt en storekspertise i fjernelse af muldvarpe, for vores kunder.


Lyder det alvorligt? - Ja, det kan det sagtens være.


Men vi kan hjælpe dig!


Vi har hurtig udrykning til vores kunder og vores priser er fordelagtige og konkurrencedygtige.


Kontakt os på 2210 5030 eller via vores mail: info@skadedyrskontrollen.dk og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe dig, med at skabe et trygt og skadedyrsfrit miljø.


muldvarpe
muldvarpeskud

Biologi:


Hvilke skader kan muldvarpe forvolde:

Muldvarpe (Talpa europaea)graver hele året og får derved skabt mange og lange gange i jorden. Et gangsystem kan blive op til 200 meter langt, og det er det overskydende jord fra gravearbejdet, der presses op på jordoverfladen, som muldvarpeskud (muldskud). Disse skud kan være til stor irritation, ikke mindst på en ellers flot græsplæne der kan få et ret hullet udseende samt en gyngende grund.


Læs mere:

Muldvarpen (Talpa europaea) findes i hele Danmark, bortset fra nogle øer. Den voksne muldvarp bliver 15-18 cm lang og vejer 70-100 gram. Muldvarpen hører til insektæderne, og dens nærmeste slægtninge er pindsvin og spidsmus. Den lever hovedsageligt af regnorme, men spiser også insekter, insektlarver, tusindben, snegle og museunger. Muldvarpen laver depoter af levende regnorme, som den forhindrer i at flygte ved at bide deres hoved af.


Muldvarpen er næsten blind og lever det meste af sit liv under jorden, hvor den graver gange med sine skovlformede forben, der virkelig kan fjerne jord. Dens pels er tæt og sort og har en særlig struktur med underuld og dækhår, der gør det muligt for den at bevæge sig både frem og tilbage i gangene uden at få jord i pelsen.


Muldvarpen lever alene, men i april-maj mødes hanner og hunner for at parre sig. Efter fire ugers drægtighed føder hunnen et kuld på to-seks unger. Den kan blive op til seks år gammel, men gennemsnitsalderen er to-tre år. Muldvarpens fjender er hovedsageligt fiskehejre, ugler og musvåger. Ræv og grævling kan dog også finde på at nappe en muldvarp i ny og næ.


Bekæmpelse:

Muldvarpe kan bekæmpes med fælder og gift. Der findes ingen egentlige giftmidler på markedet til brug for private haveejere. Det er kun en professionelle skadedyrsbekæmper, der må bruge gift mod muldvarpe i private haver. Der sælges også apparater, som udsender ultralyd eller lavfrekvent støj, der påstås at kunne skræmme muldvarpe væk. Ifølge Skadedyrlaboratoriet har grundige tyske undersøgelser tilbagevist, at disse skræmmeprodukter har en effekt på muldvarpe.