Myrer
myre
myre

Myrer kan være et alvorligt problem, da de kan forårsage fugtskader i din bolig.


Som reel ser man typisk myrerne i køkkenet, bryggers og badeværelse. Myrer boet har overvintret fra sidste sæson og stikker ofte meget dybt og kan består af adskillige tusinde myrer.


Hvis man i det tidlige forår er uheldig at observere en myrer indvendigt i huset, skyldes det oftest at man har et stort myrerbo under huset.


Myrerne bevæger sig rundt via revner og sprækker og rørgennemføringer, der er i huset og kommer ind i køkken, bryggers, badeværelse m.v. Hen over sæsonen spreder problemet sig gradvist til udendørs arealer som fliser og terrasser.


Som vi alle kan nikke genkendende til er myreproblemer ofte meget generende og hvis man undlader at få professionelt hjælp, kan man være sikker på, at problemet vokser fra år til år.




Lyder det alvorligt? - Ja, det kan det sagtens være.


Men vi kan hjælpe dig!


Vi har hurtig udrykning til vores kunder og vores priser er fordelagtige og konkurrencedygtige.


Kontakt os på 2210 5030 eller via vores mail: info@skadedyrskontrollen.dk og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe dig, med at skabe et trygt og skadedyrsfrit miljø.



Biologi:

Den sorte havemyre (Lasius niger) er den mest almindelige i haven og huset, men også gule myrer, orangemyrer og herkulesmyrer er udbredte herhjemme. De tre førstnævnte typer kan slå sig ned under gulvet, især i etplanshuse uden kælder. Disse myrer forgriber sig ikke direkte på træet, men der kan opstå fugtskader i forbindelse med deres rede byggeri, og i nogle tilfælde kan det være nødvendigt at bryde gulvet op for at komme myrerne til livs. De sorte havemyrer vil normalt blive tiltrukket af træ, som i forvejen er fugtigt. Herkulesmyrerne bygger også typisk rede under gulvet, men de tiltrækkes af tørt og sundt nåletræ, og da de udhuler træet, bliver det totalt ødelagt.

Et angreb af herkulesmyrer kan derfor være en alvorlig sag.


 Fakta om den Sorte havemyrer:

Den sorte havemyre er 3-9 mm lang og brunsort. Ligesom andre myrearter lever den i et samfund, der er delt i tre klasser:

 

Vingede hanner, dronninger og vingede arbejdermyrer.


Arbejdermyrerne er ufrugtbare, og de tager sig mest af det praktiske arbejde omkring boet. Arbejdermyrerne skaffer blandt andet føde, og de kan vandre langt omkring i jagten på en godbid. Hvis de finder et godt fødeemne, lægger de duftspor ud til de andre myrer, så de også kan finde frem til føden. Dette udnytter man i visse typer af bekæmpelsen. En koloni af sorte havemyrer består typisk af 5 til 10.000 myrer.

 

Hvor findes de:

Sorte havemyrer bygger oftest bo under jorden - under sten eller fliser, men de kan også bygge rede i rådne træstubbe eller fugtskadet træ i huse. Det er oftest huse uden kælder, der angribes af sorte havemyre. Myrerne trænger op gennem fundamentet via revner og sprækker for eksempel ved rørgennemføringer og fodpaneler. De kan også slå sig ned i isoleringsmaterialet mellem et betongulv og et trægulv.

 

Fakta om flyvemyrer:

Flyvemyrer er de sværmende udgaver af sort havemyre og kommer fra havemyrernes boer. De sværmer omkring for at finde flyvemyrer fra andre boer, som de parrer sig med. Herefter dør hannerne, mens hunnerne laver nye myresamfund.

Hvis der er flyvemyrer i dit hjem, er der formentlig et myrerbo et sted i dit hus. Flyvemyrerne søger op fra boet og vil derefter gerne ud for at finde andre flyvemyrer og parre sig.

 


Hvorfor kontakte os:

Vi tager altid udgangspunkt i den konkrete sag og laver en professionel behandlingsstrategi for den enkelte kunde. Vi har altid en professionel skadedyrsspecialist fra Skadedyrskontrollen tilknyttet til hver enkelt sag. Skadedyrsspecialisten vil altid kunne svare på de mange spørgsmål, som kan forekomme i forbindelse med en behandlingsplan.

myrer

Få professionel hjælp til bekæmpelse af dine myrer!