Rotter

Telefon: 2210 5030

Rotter er et stort problem og skal tages meget alvorligt!

rotter

En professionel forbyggende skadedyrssikring mod rotter kan vi kun på det kraftigste anbefale.

At have et professionel skadedyrsfirma tilknyttet sit firma, boligejendomme eller private, er det eneste rigtige at gøre, når det handler om rotter.


Rotter er et stort problem for alle involveret parter og kan blive et endnu større problem med tiden,

hvis man ikke i god tid søger for at tage sig sine forholdsregler.

 

Da rotterne især bevæger sig rundt via kloaksystemet, kan de overføre sygdomme til mennesker -

ikke mindre end 55 forskellige slags. Den værste af slagsen er Weils syge, som i værste tilfælde -

kan være dødelig for os mennesker.


Lyder det alvorligt? - Ja, det kan det sagtens være.


Men vi kan hjælpe dig!


Vi har hurtig udrykning til vores kunder og vores priser er fordelagtige og konkurrencedygtige.


Kontakt os på 2210 5030 eller via vores mail: info@skadedyrskontrollen.dk og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe dig, med at skabe et trygt og skadedyrsfrit miljø.Biologi:

Rotten (Rattus norvogicus) kan blive 21-29 cm lang og har en hale på 17-23 cm. Den parrer sig året rundt, og hunnen er drægtig i 22 dage. Rotter får 4-12 unger i hvert kuld og cirka 5-7 kuld om året.

Rotten er som det eneste pattedyr i Danmark ikke beskyttet på nogen måde.


Hvis vinteren er mild, eller rotten kan flytte indendørs, kan den formere sig hele året. Et rottepar kan blive op til 862 stk. på et år. Rotter er næsten altædende, men foretrækker kornprodukter. I modsætning til mus har rotter et ret stort væskebehov, og kræver derfor jævnlig adgang til vand.

Bakterier og smittefare ved rotter:


Da rotter især bevæger sig rundt via kloaksystemet, kan de overføre sygdomme til mennesker - ikke mindre end 55 forskellige slags. Den værste, bortset fra pest, som ikke længere ses på vores kanter, er leptospirose, herunder Weils syge, der smitter via urin fra rotter, og som er dødelig i 5-15 procent af tilfældene. Der er omkring 20 til 30 personer, der om året bliver smittet med leptospirose.

Symptomerne er influenzalignende med feber, kulderystelser, hovedpine og evt. kvalme og opkastninger.

 

Der er smitterisiko, blot man rører ved noget, som en rotte har strintet på. Derfor er det vigtigt at undgå fysisk kontakt med rotter og med materialer eller madvarer, som rotterne kan have haft kontakt med. Brug derfor altid handsker, hvis du er i tvivl.


Rotter kan forårsage store Skader:

Ud over smitterisikoen anretter rotter skader på bygninger og installationer med deres gnaven.

Med deres store mejselformede fortænder kan de gnave sig igennem stort set alle materialer, som er mindre hårde end jern.

Rotter kan nemt gnave sig igennem både aluminium, zink, plast, kalksten og mursten - bare deres tænder kan få fat.


Hvad er tegnene på rotter?

Rotter er sky og vagtsomme dyr, som mest er aktive om natten. Det er derfor langtfra sikkert, at du vil se en levende rotte, selvom der faktisk er et rotteproblem på din ejendom. Det er derfor de indirekte tegn på rotter, som man skal holde øje med. Ser man først rotter fremme om dagen, er det tegn på, at problemet er alvorlig.


Hvorfor kontakte os:

Vi tager altid udgangspunkt i den konkrete sag og laver en professionel behandlingsstrategi for den enkelte kunde. Vi har altid en professionel skadedyrsspecialist fra Skadedyrskontrollen tilknyttet til hver enkelt sag. Skadedyrsspecialisten vil altid kunne svare på de mange spørgsmål, som kan forekomme i forbindelse med en behandlingsplan.

Skadedyrskontrollen ApS   CVR: 36984341

Åbningstider: Alle hverdage fra 08:00 - 18:00