Murbi

Telefon: 2210 5030

Murbier kan ødelægge vores bygninger!

Man ser et typisk angreb af murbier som en serie af helt runde huller i fugerne på vores bygninger. I sommermånederne vil man kunne se de små murbier sværme omkring hullerne i muren, og ved aktive angreb kan man også finde murbiernes hvide larver eller pupper i gangene.


For du ikke bekæmpet problemet, kan angreb af murbier i værste fald betyde, at bygningsdele som f.eks. skorstene, styrter sammen. Indtrængende vand gennem nedbrudte fuger kan bevirke frostsprængning af murværkeller indvendige fugtskader.


Derudover kan murbier som andre bier, stikke og kan være en voldsom og smertefuld oplevelse.


Lyder det alvorligt? - Ja, det kan det sagtens være.Men vi kan hjælpe dig!


Vi har hurtig udrykning til vores kunder og vores priser er fordelagtige og konkurrencedygtige.


Kontakt os på 2210 5030 eller via vores mail: info@skadedyrskontrollen.dk og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe dig, med at skabe et trygt og skadedyrsfrit miljø.Biologi:

Murbierne (Colletes daviesanus) graver vandrette gange i kalk, ler eller løs mørtel. Gangene er 10-20 cm lange og cirka 5 mm. brede. For enden af gangen anlægges en celle, der fores med et silkepapiragtigt stof, som bien udskiller fra spytkirtlerne.


Cellen er ca. 1 cm lang og fyldes med en blanding af blomsterstøv og honning. Når det er gjort, lægger bien et æg og lukker cellen med et låg.


Den næste celle laves i forlængelse af den første, og der vil normalt være 2-8 celler i hver gang. Fra ægget klækker larven, der lever af oplagret honning og blomsterstøv.


Larverne overvintrer i cellen og forpupper sig det følgende forår. I puppen sker forvandlingen til den voksne bi, der som regel kommer frem først i juli måned.


Murbi

Skadedyrskontrollen ApS   CVR: 36984341

Åbningstider: Alle hverdage fra 08:00 - 18:00