Den brune pelsklannere kan optræde som skadedyr, grundet de kan gnave i uld, fjer og huder.
Desuden kan de forgribe sig på insektsamlinger, frøsamlinger og herbarier.
De voksne biller er aktive dyr, som kan flyve. Derved kan den brune pelsklanner hurtigt
og nemt sprede sig, især i boligblokke.
Lyder det alvorligt? - Ja, det kan det sagtens være.
Men vi kan hjælpe dig!
Vi har hurtig udrykning til vores kunder og vores priser er fordelagtige og konkurrencedygtige.
Kontakt os på 2210 5030 eller via vores mail: info@skadedyrskontrollen.dk og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe dig, med at skabe et trygt og skadedyrsfrit miljø.
De små brune pelsklannere (Attagenus smirnovi) stammer oprindeligt fra Afrika. Den brune pelsklanner er i dag blevet almindelig i mange danske hjem. Som de fleste af de biller, der hører til klannernes familie, lever de brune pelsklannere af tørre rester af planter og dyr. De voksne biller tager, så vidt man ved, ikke føde til sig.
Arten hører oprindeligt hjemme i tropiske områder og trives bedst ved en temperatur på omkring 24 grader. På vore breddegrader kan den altså udelukkende formere sig indendørs i opvarmede lokaler.
Brun pelsklanner som voksen bille; længde 3-4 mm. Hunnerne lægger ca. 50 æg, og ved stuetemperatur varer udviklingen fra æg gennem larvestadierne til voksent individ et halvt års tid. De voksne biller og larver kan træffes på alle årstider. Larverne er gyldenbrune og har en penselformet hårdusk i bagenden. Larven størrelse er cirka 8 mm.
De voksne biller er aktive dyr, som flyver udmærket. Man finder dem ofte i vindueskarmene, noget som skyldes, at de i visse faser af deres liv vil søge mod lyset. På varme sommerdage kan billerne uden tvivl flyve fra et hus til et andet, men i øvrigt sker spredningen fortrinsvis ved, at biller eller larver transporteres fra sted til sted med varer, møbler eller tæpper. I en beboelsesejendom vil de også kunne bevæge sig fra en lejlighed til en anden via rørgennemføringer eller gennem sprækker.
Fra udlandet er der rapporter om, at de brune pelsklannere kan optræde som skadedyr, der gnaver i uld, fjer og huder. På museer har man også haft problemer med dem. Desuden kan de forgribe sig på insektsamlinger, frøsamlinger og herbarier.
Vi tager altid udgangspunkt i den konkrete sag og laver en professionel behandlingsstrategi for den enkelte kunde. Vi har altid en professionel skadedyrsspecialist fra Skadedyrskontrollen tilknyttet til hver enkelt sag. Skadedyrsspecialisten vil altid kunne svare på de mange spørgsmål, som kan forekomme i forbindelse med en behandlingsplan.