Brødbiller

Telefon: 2210 5030

Brødbiller skal bekæmpes professionelt!

I husholdningen opdages et angreb af brødbiller som regel først, når man ser de små biller vandre rundt i beboelsen, især i køkkenet. 


Vores insektmidler er godkendt af miljøstyrelsen og er specielt egnet til professionel bekæmpelse.Lyder det alvorligt? - Ja, det kan det sagtens være.


Men vi kan hjælpe dig!


Vi har hurtig udrykning til vores kunder og vores priser er fordelagtige og konkurrencedygtige.


Kontakt os på 2210 5030 eller via vores mail: info@skadedyrskontrollen.dk og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe dig, med at skabe et trygt og skadedyrsfrit miljø.Biologi og skade:

Brødbillen (Stegobium paniceum)hører til familien af borebiller. Den kan imidlertid ikke leve i træ, men har især slået sig på stivelsesholdige produkter. De cirkelrunde huller, der kommer, når brødbillerne gnaver sig ud af det, de har levet i som larver, ligner hullerne i træ, der er angrebet af borebiller.

 

Den voksne bille er 2-4 mm lang, den er rødbrun og er dækket af korte, gullige hår. Larverne bliver ca. 5 mm lange og er hvidgule og krumme med ganske små ben. Brødbillerne findes over hele kloden, især spredt med skibsfarten. Det var blandt andet disse dyr, der i ældre tider huserede i brødbeholdningerne til søs. Når man bankede beskøjterne i bordet, inden de blev spist, var det for at få brødbillerne til at drysse ud.

 

En brødbillehun kan i løbet af sit op til 2 måneder lange liv lægge ca. 100 æg. Æggene lægges enten direkte i varerne, eller de anbringes i revner eller sprækker i nærheden. Æggene klækker på 1-2 uger, og de nyfødte larver, som kun er 1/2 mm lange, er meget aktive og trænger let ind i pakninger, som ikke slutter absolut tæt.


Larverne kan leve i op til én uge uden føde, og finder de et passende næringsmiddel, trænger de ind. De spiser og bliver fede og sløve og kan knap bevæge sig, hvis de ved et uheld skulle komme ud. Larverne lever bedst i knækbrød, kiks, tvebakker, pasta og andre faste, tørre, stivelsesholdige produkter. De kan dog udvikle sig i tørrede grøntsager, nødder og krydderier. De kan endog trives i mange slags apotekervarer, der normalt betragtes som giftige. Hundekiks og andet dyrefoder er ligeledes god mad for brødbillelarven.

 

Når larven er fuldvoksen, forpupper den sig i en lille celle, som den fremstiller af fødepartikler sammenkittet med et spytsekret. Efter et par ugers forløb forvandler den sig til en bille, gnaver sig ud, og kort efter sker parring og æglægning. De voksne biller tager ikke føde til sig. Da de er gode flyvere og søger mod lyset, findes de ofte i vindueskarme langt fra de steder, hvor de har levet som larver, og hvor de eventuelt har lagt deres æg. Udviklingen fra æg til voksen tager 2-3 måneder ved 22 grader. Ved 17 grader godt 1/2 år og under 17 grader sker der ingen udvikling eller formering.


Hvorfor kontakte os:

Vi tager altid udgangspunkt i den konkrete sag og laver en professionel behandlingsstrategi for den enkelte kunde. Vi har altid en professionel skadedyrsspecialist fra Skadedyrskontrollen tilknyttet til hver enkelt sag. Skadedyrsspecialisten vil altid kunne svare på de mange spørgsmål, som kan forekomme i forbindelse med en behandlingsplan.


duemider

Skadedyrskontrollen ApS   CVR: 36984341

Åbningstider: Alle hverdage fra 08:00 - 18:00