Udviklingen for en kornsnudebille kan gå meget hurtigt. For hver ny generation af kornsnudebiller kan der blive mindst 15 gange så mange biller som før. Billerne kan jo se meget fredelige ud, men for hver bille man ser, er der måske 20 til 40 larver der er i fuld gang med at fortære hver sin kerne.
I private husholdninger kan den f.eks. optræde i hundekiks, pasta, fuglefrø og andre varer, der indeholder korn.
Så selv om man kun ser en bille engang i mellem, skal man tage det alvorligt og få hjælp.
Lyder det alvorligt? - Ja, det kan det sagtens være.
Men vi kan hjælpe dig!
Vi har hurtig udrykning til vores kunder og vores priser er fordelagtige og konkurrencedygtige.
Kontakt os på 2210 5030 eller via vores mail: info@skadedyrskontrollen.dk og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe dig, med at skabe et trygt og skadedyrsfrit miljø.
Kornsnudebillen (Sitophilus granarius) er først og fremmest et skadedyr i kornlagre, men kan også optræde i beboelser. Kornsnudebillen lever primært i korn af forskellig slags f.eks. hvede, byg og havre. I private husholdninger kan den lejlighedsvis optræde i f.eks. hundekiks, pasta, fuglefrø og andre varer, der indeholder korn. Den voksne bille er 2,5-5 mm lang. Som det er tilfældet med mange af snudebillerne, er den forreste del af hovedet trukket frem som en lang, tynd ”snude”. Som ung er den rødbrun, senere bliver den mørkebrun, og gamle biller er helt sorte.
Hunnen lægger ét æg ad gangen i en lille hule, som hun først har gnavet i kornkernen. Når ægget er lagt, dækkes hullet med et sekret, så det ikke længere kan ses. Inde i kernen udvikler ægget sig til en larve, som straks tager fat på at udhule kernen. Når den har vokset sig stor, forpupper den sig og forvandles til den voksne bille. Til slut æder den sig ud af skallen. Udviklingstiden afhænger først og fremmest af temperaturen. Ved 25 grader tager det kun en månedstid.